Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌های گیلان، مازندران و گلستان بخش قابل توجهی از جنگل‌های هیرکانی ایران را در خود جا داده‌اند. طبیعت‌گردان علاقه‌مند به جنگل نوردی در طول سال به گشت و گذار در بهترین جنگل‌های ایران می‌پردازند. اگر به سفر در مناطق بکر جنگلی و اتراق میان درختان سر به فلک کشیده علاقه دارید، در این مطلب با ما همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ زیباترین جنگل‌های شمال ایران محبوب‌ترین تفرجگاه‌های کشور ما میان گردشگران در طول سال هستند و از بهترین جاهای دیدنی ایران به شمار می‌روند.

جنگل های شمال ایران محل زندگی گونه‌های متنوع گیاهی و جانوری نیز به شمار می‌روند و از مهم‌ترین مناطق ذخیره‌گاه زیست کره در تمام جهان هستند.

جنگل‌های مازندرانجنگل دالخانی

جنگل دالخانی از زیباترین جنگل‌های شمال ایران در استان مازندران و نزدیکی تنکابن و رامسر است که محیطی بکر و تماشایی دارد. وسعت این جنگل به حدود ۶۰۰ هکتار می‌رسد و اطراف آن را روستاهای سرسبز و ییلاق‌های خوش آب و هوای مازندران پوشانده‌اند.پوشش گیاهی در جنگل دالخانی تنوع بالایی دارد و بسیار انبوه است. از میان این‌گونه‌ها می‌توان درختان شاه بلوط، راش و بوته‌های وحشی ازگیل و تمشک را نام برد. شغال و خرس نیز گونه‌های وحشی در اعماق این عرصه جنگلی هستند. در این جنگل، دریاچه، رودخانه و آبشارهای خروشانی نیز قرار گرفته‌اند که بازدید از آن‌ها برای علاقه‌مندان به طبیعت گردی بسیار جذاب است. جنگل دالخانی ظرفیت‌های گسترده‌ای برای کوهنوردی و ییلاق گردی نیز دارد. از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی در این منطقه و اطراف آن می‌توان به دریاچه سد میجران، ییلاق گرسماسر، آبشار سیاسرت و پیچ هفت شهدا اشاره کرد.

برای بازدید از جنگل دالخانی باید به جاده رامسر به تنکابن بروید و در سه راهی این جاده در کیلومتر هفت، به‌سمت راست بروید. این جنگل از بکرترین نواحی در مرز بین استان‌های گیلان و مازندران به شمار می‌رود و برای اتراق در آن باید همه وسایل لازم را با خود ببرید؛ اما به خاطر داشته باشید بدون راهنمایی آشنا به مسیر از مسیر اصلی دور نشوید. اعماق جنگل دالخانی نیز برای کمپ در طبیعت مناسب نیستند. بازدید از این منطقه در تمام فصل‌های سال جذابیت‌های خاص خود را دارد؛ اما در پاییز رنگارنگ و تماشایی و در بهار بسیار خوش‌آب‌وهوا است.

جنگل دوهزار و سه هزار

جنگل دوهزار و سه هزار مازندران در واقع دو عرصه جنگلی در امتداد یکدیگر هستند که بر ارتفاعات اطراف تنکابن و رامسر قرار گرفته‌اند. این جنگل‌ها از زیباترین جاذبه‌های طبیعی مازندران و نمونه‌ای از جنگل‌های هیرکانی شمال ایران به شمار می‌روند. جنگل سه هزار در ارتفاع بیشتری نسبت به جنگل دوهزار قرار دارد و محیط آن بسیار بکرتر است.

رودخانه دوهزار و سه هزار در این نواحی سبب خرمی و سرسبزی بسیار می‌شود و گونه‌های متنوعی از انواع درختان و درختچه‌های وحشی در این جنگل‌ها به چشم می‌خورند. از مهم‌ترین این‌گونه‌ها می‌توان راش، ون و چنار نام برد. از جاذدبه‌های طبیعی اطراف این جنگل‌ها می‌توان به روستای هرسنگ، ییلاق آغوزحال، روستای نوشا، ییلاق عسل محله و قله سیالان اشاره کرد. جاده دوهزار برای علاقه‌مندان به کوهنوردی و ماهیگیری نیز ظرفیت‌های گردشگری بالایی دارد.

جنگل‌های دوهزار و سه هزار امکانات اقامتی و تفریحی خاصی ندارند؛ اما در نخستین بخش‌های مسیر در جنگل دوهزار و در جاده جنگلی چند فروشگاه مواد غذایی به چشم می‌خورند. برای بازدید از این جنگل‌ها باید از سه راه سلیمان آباد در منطقه خرم آباد تنکابن به مسیر جاده‌ای دوهزار وارد شوید. اگر به کمپ در جنگل‌های دوهزار و سه هزار علاقه دارید؛ همه لوازم مورد نیاز را با خود ببرید. این جنگل‌ها در فصل‌های بهار و پاییز بسیار تماشایی می‌شوند؛ اما امکان بارش‌های پراکنده در این زمان‌های سال در این منطقه بالا است.

جنگل های گیلانجنگل گیسوم

جنگل گیسوم از معروف‌ترین عرصه‌های جنگلی در کرانه دریای مازندران در استان گیلان است که در طول سال گردشگران زیادی برای بازدید از زیبایی‌های آن و اتراق در طبیعت سرسبز این جنگل به آن سفر می‌کنند. این جنگل در مسیر جاده رشت به آستارا و در فاصله حدودی ۱۰ کیلومتری از جنوب شرقی اسالم قرار دارد. جنگل گیسوم از توابع «پره سر» شهرستان تالش گیلان به شمار می‌رود.

از مهم‌ترین ویژگی‌های جنگل گیسوم، دسترسی مناسب به خط ساحلی در این جنگل است. قرار گرفتن جنگل‌های انبوه در کرانه دریای مازندران چشم‌اندازی تماشایی از این نواحی در مقابل چشم تماشاگران به نمایش می‌گذارند. در جنگل گیسوم بیش از ۷۵ گونه از گیاهان مختلف به چشم می‌خورند و جانورانی مانند بز کوهی، خرس قهوه‌ای، خرگوش، قرقاول، گرگ و پلنگ در این جنگل زندگی می‌کنند.

در جنگل گیسوم امکانات متنوعی برای گردشگران تعبیه کرده‌اند که از میان آن‌ها می‌توان به آلاچیق‌های اقامتی، سرویس‌های بهداشتی و پارکینگ اشاره کرد. تفریحاتی مانند اسب‌سواری، دوچرخه‌سواری، قایق‌سواری، پاراگلایدر، جت اسکی و زمین بازی کودکان نیز در بخش ساحلی و جنگلی این پارک وجود دارند. پارک جنگلی گیسوم در فاصله کوتاهی از جاده تماشایی اسالم به خلخال قرار گرفته است. بازدید از جنگل گیسوم در هر فصلی از سال حال و هوای خاص خود را دارد؛ اما بهترین زمان برای گشت و گذار و اتراق در این جنگل فصل‌های بهار و تابستان هستند.

جنگل نقله بر

جنگل نقله بر گیلان در نزدیکی منجیل و رودبار قرار دارد و از زیباترین جنگل‌های شمال ایران است. این جنگل نیز مانند جنگل گیسوم در مسیر جاده رشت به آستارا و در فاصله تقریبی ۴۵ کیلومتری از رشت قرار دارد. برای بازدید از این جنگل باید به حوالی روستای رستم آباد بروید.

جنگل نقله بر پوشش گیاهی متنوع و سرسبزی دارد که آن را به جریان خروشان سپیدرود مدیون است. در این جنگل گونه‌های متنوعی از گیاهان مانند درختان انجیلی و ممرز و بوته‌های سرفیلی، پاپیتال و ازملک به چشم می‌خورند. پرندگان مختلفی مانند توکای سیاه، قمری، کمر کولی جنگلی و گنجشک نیز در این جنگل زندگی می‌کنند. از زیباترین جاذبه‌های اطراف این جنگل می‌توان به درخت سرو هرزویل در روستایی به همین نام در نزدیکی جنگل نقله بر اشاره کرد.

برای بازدید از جنگل نقله بر باید به رودبار و سپس روستای رستم آباد بروید. این جنگل در حدود ۲۵ کیلومتر با رودبار فاصله دارد. در جنگل نقله بر امکانات خاصی وجود ندارد و طبیعت‌گردان برای جنگل‌نوردی و اتراق در طبیعت به این جنگل سفر می‌کنند. بهترین زمان برای بازدید از جنگل نقله بر فصل‌های پاییز، بهار و تابستان هستند؛ اما اگر قصد کمپ در طبیعت را دارید، از اواخر بهار تا واپسین روزهای تابستان می‌توانید در این جنگل زیبا اتراق کنید.

جنگل‌های گلستانپارک جنگلی النگدره

پارک جنگلی النگدره با مساحت تقریبی ۱۸۵ هکتار یکی از هفت منطقه نمونه گردشگری در کشور ما به شمار می‌رود. این جنگل زیبا در نزدیکی گرگان قرار دارد و در مسیر دسترسی به جنگل ناهار خوران واقع شده است. سه رودخانه خروشان در جنگل النگدره و محیط اطراف آن سبب سرسبزی فراوان این جنگل و رشد گونه‌های متنوع گیاهی مانند درختان انجیلی، توسکا، لرگ، بلوط و افرا در این منطقه شده‌اند.

پارک جنگلی النگدره امکانات رفاهی و تفریحی متعددی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به آلاچیق‌ها، سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه، مسیر سلامتی، ایستگاه دوچرخه سواری، زمین بازی کودکان و زمین‌های ورزشی اشاره کرد. بهترین زمان برای بازدید از پارک جنگلی النگدره فصل‌های پاییز و بهار هستند. در این زمان‌ها طبیعت این منطقه به اوج زیبایی خود می‌رسد؛ اما در فصل تابستان نیز آب و هوا برای گشت و گذار و اتراق در این پارک مناسب است.

پارک جنگلی ناهارخوران

پارک جنگلی ناهارخوران از عرصه‌های جنگلی کشور ما در استان گلستان است که سراسر آن را درختان سر به فلک کشیده پوشانده‌اند. پوشش گیاهی متنوع، آبشار مصنوعی و چشم‌اندازهای طبیعی بکر از مهم‌ترین ویژگی‌های این پارک جنگلی هستند.

پارک جنگلی ناهار خوران امکانات مناسبی برای اتراق و گذراندن پیک نیک یک روزه دارد و گردشگران زیادی برای رفع خستگی و کمپ در طبیعت در طول سال به این منطقه سفر می‌کنند. از امکانات این پارک جنگلی پارکینگ، رستوران، زمین‌های بازی، شهربازی و سایر امکانات رفاهی هستند. پارک جنگلی ناهارخوران در فصل پاییز بسیار تماشایی، اما کمی سرد است. بهترین فصل بازدید از جنگل ناهارخوران از نظر آب و هوایی، فصل‌های بهار و تابستان هستند.

  

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جنگل جنگل های شمال ایران پارک جنگلی النگدره دوهزار و سه هزار چشم می خورند برای بازدید گونه های متنوع بازدید از جنگل جنگل دالخانی جنگل نقله جنگل دوهزار جنگل ها مهم ترین جنگل گیسوم طول سال گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۴۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد

همشهری آنلاین – مجیدجباری: در حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما درگفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

قلب سبز ایران، هیزم آتش کباب و قلیان | ۸.۵ میلیون مترمکعب جنگل در سال ذغال می‌شود | روزانه ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کشور ازبین می‌رود + اینفوگرافیک

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

کد خبر 847542 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منابع طبیعی آتش‌ سوزی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل حریق محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • مذاکره بامزه محیط بان با خرس در جنگل‌ مازندران
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم نرفته بود شمال که خودکشی کند/او برای برگشت از سفر، چندین قرار کاری گذاشته بود و قول داده بود برای دیدن خواهرش به زاهدان برود