Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان جنگل گیسوم یکی از زیباترین مناطق دیدنی گیلان است که ریخت و پاش زباله گردشگران موجب زشتی برخی از مناظر آن شده است.   

جنگل دارای فواید بیشماری است که بر زندگی بشر اثر مثبتی می‌گذارد. در جنگل‌ها انواع قارچ‌ها، میوه‌ها و حتی ساقه‌های گیاهان و درختان دیده می‌شود که غذای عدهٔ زیادی از انسان‌ها را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درختان جنگل گاز دی‌اکسید کربن هوا را دریافت می‌کنند و طی عمل فتوسنتز، آن را تبدیل به اکسیژن می‌کنند.  

جنگل‌ها اهمیتی حیاتی دارند زیرا مأوای متنوع‌ترین جوامع زیستی جهان و غنی‌ترین تنوع زیستی زمین هستند. در درون جنگل‌ها تعداد زیادی از داروهای بالقوه و هزاران هزار گونه دیده نشده و کشف نشده، پنهان هستند. همچنین جنگل‌ها توانایی تعدیل آب و هوای جهان را دارند و شرایط آب و هوایی کل زمین را پایدار نگه می‌دارند.

این نقش آن‌ها به حدی مهم است که تخریب آن‌ها می‌تواند موجب تغییراتی در مقیاس عظیم و گسترده در آب و هوای کره زمین شود.

گیلان نیز از جمله استانهای کشور است که دارای جنگل‌های بسیار زیبا و دیدنی گیلان است یکی از این جنگل های زیبا جنگل گیسوم است که محل تلاقی ساحل دریا و جنگل است. تماشای جاده‌های رویایی در دل جنگل گیسوم خاطره‌ای است که هر بار با مرور کردن آن‌ها دلتان می‌خواهد تا دوباره از آن دیدن کنید.

جنگل گیسوم نام خودش را از روستایی به همین نام برگرفته که در ۱۸ کیلومتری جاده تالش به بندر انزلی واقع شده. پارک جنگلی گیسوم با درختان سر به فلک کشیده‌اش، مسیری رویایی دارد. گذر از بین تونل‌های جنگلی هر گردشگری را به وجد خواهد آورد. گیسوم در حقیقت موزه‌ای طبیعی است که فرصت تماشای انواع گل و گیاه را به شما می‌دهد.

این جنگل در حدود ۷۰ گونه گیاهی را در دل خود جای داده و یکی از قطب‌های مهم گردشگری در استان گیلان است که متاسفانه برخی از مسافران و گردشگران پس از تماشا و بهره گیری از طبیعت زیبای این جنگل، سوغات زشت زباله را خود به جا می گذارند که دیدن ان دل طبیعت دوستان این منطقه را به در می آورد.

رهاسازی زباله در دل طبیعت توسط گردشگران از مشکلات همه ساله است و شاید تلاش برای ایجاد و یا تغییر الگوهای فرهنگی می تواند تلنگری باشد تا انسان های خفته در خواب غفلت، از روا داشتن بی مهری به طبیعت زیبای گیسوم پرهیز کرده و برای نجات از دامی که با نابودی طبیعت برای خود پهن می کنند، با جدیت بکوشند.

ریخت و پاش زباله به طبیعتی که این همه به ما سود می‌رساند تاسف بار است و مشخص نیست که تا کی قرار است گردشگران زباله های خود را در جنگل، ساحل دریا، کنار چشمه های آب، دره ها و... تالش رها کنند.

رامین شیلاتی سرپرست اداره حفاظت محیط زیست تالش در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه رها کردن زباله در مسیر جاده جنگلی گیسوم تالش یکی از دغدغه های زیست محیطی این شهرستان است، گفت: با هدف فرهنگ سازی و استفاده خردمندانه از طبیعت و مدیریت اصولی پسماند، از زباله به مقدار حدود ۳۵۰ کیلو گرم پاکسازی و به محل دفن شهرداری اسالم  منتقل شد.

 وی افزود: طرح گردشگری واقع در گیسوم تالش یکی از نقاط مقصد برای گردشگران بوده که هرساله پذیرای تعداد زیادی از مسافران از نقاط مختلف کشور است و این جنگل زیبا از زباله های این افراد سهل انگار رنج می برد.

شیلاتی ادامه داد: ترویج فرهنگ  استفاده اصولی از طبیعت از اولویت کاری محیط زیست این شهرستان است که با همکاری دستگاه های ذیربط در حال انجام است.

وی تصریح کرد: مشاهده می شود حتی مسافرین و گردشگران عبوری از جنگل گیسوم هم به این طبیعت زیبا رحم نمی کنند و بدون اینکه زباله شان را جمع آوری کنند، این مکان را ترک می کنند.      

 سرپرست اداره حفاظت محیط زیست تالش افزود: به طور میانگین در شهرستان تالش روزانه 60تن زباله تولدی می شود و زباله گردشگران نیز بر تولید زباله های این شهرستان می افزاید.

وی گفت: نیاز به فرهنگ سازی های گسترده داریم تا برخی از افراد به این فکر بیفتند که نریختن زباله جنگل حداقل وظیفه ای است که در قبال بهره مندی از زیبایی های جنگل گیسوم دارند.    

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زباله جنگل گردشگري ریخت و پاش زباله جنگل گیسوم جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۲۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد

همشهری آنلاین – مجیدجباری: در حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما درگفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

قلب سبز ایران، هیزم آتش کباب و قلیان | ۸.۵ میلیون مترمکعب جنگل در سال ذغال می‌شود | روزانه ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کشور ازبین می‌رود + اینفوگرافیک

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

کد خبر 847542 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منابع طبیعی آتش‌ سوزی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل حریق محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • خودنمایی آبشار فصلی در دل طبیعت روستای جنگل علی بهاباد + فیلم
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • جنگل فندقلو میزبان گردشگران و اردوهای دانش آموزی
  • نجات گردشگران گم‌شده در جنگل‌های خلیل‌شهر بهشهر